De sluiting van de horeca heeft een grote impact op ons land. Horecapersoneel zit noodgedwongen thuis, supermarkten en bezorgdiensten draaien overuren en niet iedereen is momenteel in staat om zelf boodschappen te doen. Daarom hebben enkele Rotterdammers een nieuwe bezorgdienst in het leven geroepen: Jeqqo.
De dienst levert niet alleen reguliere boodschappen, maar richt zich juist op delicatessen van lokale horeca en retailers. Deze producten worden ook nog eens tot aan de deur geleverd door Rotterdams horecapersoneel dat anders noodgedwongen thuis zat. Vers brood van een Rotterdamse bakker tot wijnen van een Rotterdamse wijnhandelaar en kaasplanken.
Ouderen en mensen met een vitaal beroep hoeven géén bezorgkosten te betalen. Roelant ten Dam is medeoprichter van het initiatief en vond dat hij iets moest doen voor Rotterdamse ondernemers: “Als de horeca dicht is, zit ons personeel thuis. Dit is natuurlijk geen optie. We staken de koppen bij elkaar, voegden ons netwerk, kennis en ervaring samen en sinds een maand zijn we live. Steeds meer Rotterdammers steunen locals via Jeqqo en steeds meer ondernemers melden zich aan bij de boodschappenbezorgdienst.”
Ook Herman Hell, mede-eigenaar van Sugo, is te spreken over de samenwerking: “Jeqqo is in feite het antwoord op de coronaperikelen, evenals ons nieuwe product: Sugo afbakpizza. Waar je eerst verse pizza’s kon afhalen, bezorgt Jeqqo nu ons verse pizzadeeg én toppings als een DIY box.”