De Dienst Centraal Milieubeheer Rijnmond gaat voor de buurgemeente Krimpen aan den IJssel, waar evenveel oud-Rotterdammers wonen als oorspronkelijke Krimpenaren, de asbesttaken uitvoeren. De gemeente Krimpen aan den IJssel volgt hiermee de opdracht van het Rijk, dat vindt dat omgevingsdiensten leidend moeten zijn over dit soort specialistische taken.
Bij de inzameling van vuil heeft Krimpen aan den IJssel een solobeleid. Dat wijkt af van alle andere buurgemeenten. Krimpen wil de meeste attente gemeente zijn van Nederland wat betreft afvalscheiding.
Particulieren hebben er wel vier aparte vuilnisbakken van de gemeente gekregen om hun afval te scheiden. Maar voor de dagelijkse etensresten moeten ze met aparte pasjes naar speciale dumpplekken, omdat de enige dorpsstortplaats in de Stormpolder de restafvalzakken niet meer accepteert.
‘’Het dorpsbestuur van Krimpen wil de beste sier maken in Nederland’’, zegt bewoner Floris de Jong, die uit protest zijn afval niet meer scheidt maar met zijn pasje alles in plastic zakken in zo’n gemeentedepot loost, ‘’want ik ben niet tegen scheiden. Ik ben er zelfs voor. Voor mijn part krijg ik zes bakken tot mijn beschikking, maar geef er dan wel één waar ik de meest voorkomende afval in kwijt kan. Het kromme van het beleid is dat juist die ontbreekt.’’
Folders
Afvalbeleid Krimpen lijkt mooi, maar is juist krom
19 March 2018, 07:15 uur
Algemeen